miercuri, 13 iulie 2016

Cum putem evita Scurgerile de Gaze

Oricine isi doreste sa evite riscurile cauzate de scurgerile de gaze, intrucat consecintele sunt devastatoare, explozii sau incendii ce pot pune in pericol viata celor din jur. Astfel, diferenta dintre viata si moarte poate fi asigurata de un simplu senzor detectare gaze naturale, care atunci cand semnaleaza prezenta gazului va opri automat alimentarea acestuia, pentru evitarea oricarui risc. Exista mai multe tipuri de dispozitive, iar acestea se aleg in functie de necesitati si preferinte.

Detector de gaze mobil


Acest tip detector de gaze poate fi asemanat cel mai bine cu un dispozitiv ce detecteaza fumul, iar formele sale variaza. In schimb, se remarca prin faptul ca se poate instala in orice colt al casei datorita faptului ca este mobil, clientii avand posibilitatea de a-l prinde in suruburi, fie de-al aseza direct undeva. Si preturile variaza in functie de cateva aspecte, iar poate cel mai important este sensibilitatea sa si capacitatea de a detecta gaz de la distante mai mari.

Detector cu electrovalva

Acesta este cel mai des intalnit in casele romanilor si poate cel mai avantajos, datorita faptului ca are capacitatea de a opri alimentarea cu gaz imediat ce se sesizeaza prezenta acestuia. In schimb, instalarea trebuie efectuata doar de catre specialisti, aspect care presupune si un cost suplimentar al manoperei, pe langa cel al dispozitivului. De regula, acest tip de detector se monteaza in bucatarii.

Unde se monteaza?


Un senzor detectare gaze naturale trebuie amplasat in zone atent alese. In primul rand este nevoie de asigurarea unei distante de pana la 4 metri de sursa de gaz, de cele mai multe ori fiind vorba de aragaz. Astfel, locatia ideala poate fi pe perete, chiar deasupra aragazului, insa la o distanta de circa 40 de cm sub tavan, intrucat gazul se ridica imediat, mult mai rapid ca aerul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu