marți, 22 august 2017

Mallorca este o destinatie din ce in ce mai cautata

Fie ca aleg sa se relaxeze la soare pe plajele unde marea Mediterana albastra atinge nisipul auriu, fie exploreaza satele medievale, cei care aleg bilete avion Mallorca au la dispozitie nenumarate activitati. Mallorca reprezinta cea mai mare insula din arhipelagul Balearic si atrage mii de turisti din toate colturile lumii.

Pollenca



Turistii care sunt in cautarea unor sate autentice spaniole, linistite si cu o vreme prietenoasa, pot alege Pollenca, intrucat acesta se remarca prin cladirile vechi de secole si stradute inguste din piatra cubica. Totodata, cei care ajung aici au ocazia de a urca 365 de trepte pana in cel mai inalt punct al dealului care supravegheaza zona si pot fi capturate cele mai grozave fotografii. Trebuie vizitata si biserica ridicata in secolul al 13-lea de catre regii templieri, insa si podul din secolul al 18-lea care face legatura dintre nordul localitatii si portul Pollenca.

Alcudia


Orasul Alcudia este o destinatie turistica foarte populara din nordul Mallorcai si propune o atmosfera foarte prietenoasa cu familiile. Totodata, aici pot veni si cei interesati de nenumarate activitati pe plaja sau cei care isi doresc sa exploreze satele medievale. Unele case dateaza din secolul al 13-lea, iar zidurile orasului au fost adaugate un secol mai tarziu, iar cei care ajung pana la Biserica Sf. Jaume pot admira si ruinele romane.

Palma de Mallorca




Cu siguranta, cei care aleg bilete de avion Mallorca isi doresc sa ajunga pana in Palma de Mallorca, capitala insulei unde se regaseste circa jumatate din intreaga populatie. Orasul este plin de sarm, are cladiri colorate, o istorie bogata, fiind cucerit de catre romani si crestini, iar centrul vechi este ca o adevarata comoara. Dintre toate se remarca La Seu, o catedrala masiva ridicata in secolul al 13-lea pe locul unei vechi moschei, insa stradutele inguste ascund si multe alte surprize pentru vizitatori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu