luni, 31 august 2015

Zgarieturi...si iar zgarieturi pe masinuta mea...

                De cand locuiesc in Bucuresti am inceput sa am o multime de probleme cu masina…nu ma refer la probleme de ordin tehnic, ci la probleme de estetica. In doar 6 luni am descoperit nu mai putin de 10 zgarieturi pe masina, zgarieturi fine insa suficient cat sa atraga atentia sis a ma deranjeze pe mine. O solutie temporara si mult mai ieftine decat vopsirea integrala a masinii a fost colantarea integrala a acesteia. 
                Am ales sa-mi colantez masina fiindca m-a costat doar 900 de lei pe cand o vopsire integrala urma sa ma lasa fara cel putin 2500-3000 de lei. Colantarea masinii a durat doar 2 zile si am garantie 3 ani de zile pe lucrarea efectuata. Din ce stiam eu si din ce m-am mai interest, durata de viata a autocalantului este cuprinsa intre 4 si 12 ani, in functie de cat de multa grija avem de masina (intemeperii, vant, ploaie, zapada, praf etc.).
                Singurul lucru care m-a deranjat a fost generat de faptul ca legislatia din Romania este facuta in asa fel incat daca-ti schimbi culoarea masinii cu mai mult de 50% fata de culoarea originala trebuia sa umbli pe la Politie si pe la Registrul Auto Roman ca sa-ti treaca noile modificari in talon.
                Acum ramana la latitutinea fiecarui posesor de masina care are zgarieturi: sa-si vospeasca masina sau sa o colanteze. Fiecare alege ce vrea, varianta mai ieftina, dar care nu rezista o viata sau varianta mai scumpa dar care are o durata de viata mult mai mare.